Forside / Aktuelt / Bull i Danmark

Aktuelt

Views
04.11.2010

Bull i Danmark

I forbindelse med Bull-jubileets internasjonale program markeres Ole Bull i Danmark.

Bull i Danmark

Bull ble nær venn med flere av de fremste kunstnerne i Danmark, der i blant H.C. Andersen.

Markeringen, i form av konserter, finner sted i Odense Koncertshus tirsdag 16. november og i Mogens Dahls Koncertsal på Islands Brygge i København dagen etter.

Det er fiolinisten Eldbjørg Hemsing som står for konsertene, akkompagnert av pianist Sveinung Bjelland. Sammen vil de fremfører kjente verker av Bull og Grieg for det danske publikum.

Sensasjon i Danmark
Ole Bulls jubileum feires med konserter og seminarer både i Norge og utlandet. Bull hadde tette relasjoner til Danmark og konsertene han spilte i København og ellers i landet ble sensasjoner. Bull var også nær venn med flere av de fremste kunstnerne i Danmark, deriblant Adam Oehlenschläger, Bertel Thorvaldsen og H.C. Andersen.

Norske talenter

Eldbjørg Hemsing begynte å spille fiolin som femåring. Debuten som orkestersolist kom i 2001 da hun opptrådte med Bergen filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkester og Ashland Symphony Orchestra. Hun har senere opptrådt med en lang rekke anerkjente orkestre.

Pianist Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant klassiske pianister i Norge. I 1999 ble han kåret til Årets Unge Solist av Rikskonsertene og han har mottatt flere priser, der i blant Levin-prisen og Shell-prisen.

Billetter til konserten i Odense Koncerthus kan kjøpes hos Fyensbilletten og billetter til konserten i Mogens Dahl Koncerthus kan kjøpes på Billetnet eller på Mogens Dahls hjemmeside.

Side-alternativer
 

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg