Forside / Aktuelt / I Ole Bulls fotspor

Aktuelt

Views
19.10.2010

I Ole Bulls fotspor

Geir Botnen og Lars-Erik ter Jung følger i Ole Bulls fotspor og drar til Egypt for å holde konserter.

I Ole Bulls fotspor

Geir Botnen og Lars-Erik ter Jung følger i Ole Bulls fotspor og drar til Egypt for å holde konserter.

Men de følger ikke Bulls fotspor helt til toppen av Kheopspyramiden, hvor Bull spilte "Sæterjentens søndag" på sin 66 fødselsdag, 5. februar 1866. Den norske musikerduoen skal spille den samme komposisjonen, men i andre og kanskje mer tryggere former enn på toppen av den kjente pyramiden.

Opera og verdensbiblioteket
Lars-Erik ter Jung skal nemlig dirigere Kairo sitt symfoniorkester i byens operahus 30. oktober. Solist og pianist er Geir Botnen. På programmet står flere komposisjoner av Ole Bull og andre norske komponister. Deretter tar de turen til Aleksandria hvor de skal holde konsert for piano og fiolin i byens berømte bibliotek den 31. oktober.Tirsdag 2.november gjentas programmet i Kairo. Fiolinist denne gang er Lars-Erik ter Jung.

Feirer Bull i Telemark
14. november skal Lars-Erik ter Jung og Telemark Kammerorkester feire Bulls 200 års jubileum med konsert i Bø. Her blir det premiere på forestillingen de har kalt "Ole Bull og Myllarguten - familieforestilling". Det er ter Jung som har ideen til stykket og mange musikere, bla. Knut Buen, skal være med å spille.

Side-alternativer
 

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson