Forside / Aktuelt / Premiere på Bull-dokumentar

Aktuelt

Views
24.11.2010

Premiere på Bull-dokumentar

Jakten på Bulls tone er avsluttet og dokumentaren vises på NRK1, søndag 28. november.

Premiere på Bull-dokumentar

Søstrene Hemsing har jaktet på Ole Bulls tone i en ny dokumentar som vises på NRK1. (foto: Thomas Hellum/NRK)

Ole Bull skapte hysterisk begeistring med sitt fiolinspill, men ingen som lever i dag har hørt ham. Kan man komme nær den legendariske tonen likevel?

I dokumentaren ”Ole Bulls tone” møter du fiolinistene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing i jakten på den mest berømte tonen i norsk musikkhistorie.


Spennende reise
20 og 22 år gamle er søstrene Eldbjørg og Ragnhild allerede i ferd med å bli internasjonale fiolinyndlinger, og likhet med Ole Bull er de fostret opp på både folkemusikk og klassisk musikk. Med dette som grunnlag drar søstrene ut på en spennende reise der de oppdager og lever seg inn i Bulls personlige og musikalske verden. Målet er å være maksimalt forberedt til en stor konsert de skal spille med Bulls musikk.

Hvilke kroppslige forutsetninger hadde Bull for sitt briljante spill? Hva var det som skapte hans elektriske virkning på tilhørerne? Spørsmålene bringer jentene til uventede steder, som en rockeklubbkonsert med Kaizers Orchestra og toppen av Snøhetta på Dovrefjell. Jakten ender i et eventyrlig fiolinmakerverksted i Tel Aviv hvor tonen kan vise seg å ligge gjemt. 

”Ole Bulls tone” har premiere på NRK1, søndag 28. november 2010 kl 20.15. Konsertopptakene fortsetter på NRK2 kl 21.15 samme dag.

 

Side-alternativer
 

Kjære Pappa! Nu vil jeg skrive lidt til dig, for det er saa længe siden jeg saa dig og fortælle dig meget. Jeg gaar på Nissens Pigeskole og gaaer i anden Klasse, for jeg blev fløttet til jiuil ien høiere Klasse, og der lærer jeg Tydsk.

– Lucie Bull