Forside / Aktuelt / Suksess for Fossegrimen

Aktuelt

Views
18.08.2010

Suksess for Fossegrimen

Ole Bull-spelet "Fossegrimen på Valestrand" fikk nydelig vær og gode besøkstall under sine tre forestillinger.

Suksess for Fossegrimen

Ole Bull, spilt av Randolf Walderhaug, vil ikke gi fra seg sin reisekoffert til Felicité, spilt av Jeanette M. Kjær. Norges første spel om Ole Bull oppnådde gode besøkstall helga 13.-15. august. (foto: olebullspelet.no)

- Det har vore som ein draum det heile, sier prosjektleder for Ole Bull-spelet Kristoffer Foldøy.

 

Spelet ble spilt i tre dager, helgen 13. - 15. august på Valestrand i Osterøy, og gikk for fulle benkerader både under premieren på fredagen og forestillingen på lørdagen. På søndagen var det litt færre publikum, men med en kapasitet på rundt 2000 sitteplasser er resultatet bra og gjengen bak spelet er godt fornøyd.


Et stormfylt liv

Gjennom historiske tilbakeblikk fikk publikum et innblikk i Bulls liv. Sentral i stykket er «Fossegrimen», et naturmytisk «elvevesen» som lærer Bull å spille som liten - mot at Bull gir ham sjelen, og som stadig lokker Bull ut på nye eventyr. Sentralt er også Bulls stormfulle ekteskap til franske Felicité, som var gift med Bull i over tjue år.

Selve scenen var på en øy Ole Bull fikk lage i elven nedenfor sin villa på Valestrand. Den rosa villaen bare et steinkast unna og Osterøys grønne skog som bakteppe ble det en stemningsfull forestilling.

 

Fornøyd etterkommer

Det var Bulls tippoldebarn, Knut Hendriksen, som lånte ut eiendommen til spelet. I en kort tale etter premieren takket han for forestillingen.

- Dette hadde Ole Bull virkelig likt!, sa han begeistret.

 

Bildene fra spelet er tatt under lørdagens forestilling som inngikk i åpningsprogrammet til Kystsogevekene. Bildene er hentet fra Kystsogevekenes blogg. Se ba.no for flere bilder.

 

Fossegrimen

Fossegrimen, spilt av Tormod Kleiveland, kommer stigende opp fra elven
mens alvene danser.


Alvedans


Ole Bull-spelet

Scenen var vakkert lagt til, omgitt av stemningsfull natur og blikkstille vann.


Ole Bull og Sara

Ole Bull forteller Sara Thorp om livet han har levd, etter å

ha fått beskjeden om at Sara venter deres barn.


Mange møtte opp til forestillingen under åpningen av Kystsogevekene 14. august.

Ole Bull-spelets tre forestillinger var godt besøkt alle dager.

 

Side-alternativer
 

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull